Cum ne imbracam iara ca sa nu ne imbolnavim

Iarna, sarbatori, Mos Craciun, cadouri. Suna bine. Atat de bine ca nu poti sa nu iubesti acest anotimp. Asa ca mergem mai departe. Munte, zapada, frig, boala.  Bine, poate nu e intotdeauna asa, dar generalizand aceasta e concluzia.
De ce? Pentru ca vrem sa aratam bine, iar hainele groase ne dubleaza “personalitatea”. Dar putem sa fim la moda si imbracati in acelasi timp.
Renunta la geaca subtire care nu iti acopera deloc talia si aseaz-o la loc in dulap. Cel putin pana se topeste zapada. Pune mana pe haina aceea groasa si imblanita uitata in dulap. Parca nu iti vine chiar asa rau,nu? O alternativa la fel de buna sunt paltoanele., fie ca sunt pentru barbati sau pentru femei.
Priveste platformele decupate pe care le-ai cumparat in primavara pentru ultima oara si inchide dulapul. Cizmele imblanite si ghetele din piele sau din material impermeabil iti vor fi papucii incepand de astazi.

Bluzele prea stramte nu tin de cald pentru ca opresc circulatia sangelui. Pe sub pulovarul acela gros poti purta ceva de bumbac. Suprapunerea hainelor e o idee buna. Atunci cand intri intr-un loc incalzit poti sa te dezbraci si sa renunti la un strat de haine. Altfel vei transpira si iti vei petrece sarbatorile in casa mancand supa si consumand duzini de servetele nazale.
Nu uita nici de accesorii. Poarta manusile si inainte sa iesi din casa foloseste o crema hidratanta. Asorteaza si un fular sau o esarfa mai groasa si protejeaza-ti gatul si fata de vantul rece. Nu uita nici caciula sau aparatoarele de urechi. Nu doar ca te apara de frig, dar se poarta sezonul asta.
Daca nu vrei sa mergi din raceala in gripa toata iarna, imbraca-te. Ai suficient timp sa te dezbraci vara. In plus e un prilej ideal sa iti testezi imaginatia. Oare cum arata fara toate hainele alea cel/cea pe langa care tocmai ai trecut?