Mananca controlat dar asigura-ti energia necesara

Mananca micul dejun. Obisnuieste-ti metabolismul ca dimineaţa sa consumi  un mic dejun sanatos. Studiile arată că oamenii care mănâncă micul dejun tind sa cantareasca mai putin cei care renunta la el. Un mic dejun solid furnizeaza energie pentru intreaga zi.

Mananca regulat. Trecand prea mult timp între mese poate face sa te simti iritabil si obosit, astfel încât o sa vrei sa mânanci ceva, la  fiecare 3-4 ore. Asigurati ciclul natural de energie prin consumul de un mic dejun substantial, un prânz hrănitor, o gustare în jurul orei 14 si o cină usoară devreme.

Renuntati la fast-food.  Suisurile si coborasurile care vin cu aceasta manace mâncarea, gustările dulci si carbohidratii simpli provoca schimbări extreme în nivelul de energie si starea de spirit. Debarasarea de aceste alimente poate fi dificil, dar daca poate rezista pentru mai multe zile, poftele tale vor disparea. 

Concentreaza-te pe carbohidrati complecsi. Alimente cum ar fi cartofi copti, paste din grau integral, orez brun, faina de ovaz, paine din cereale integrale, banane stimulezeaza  "bunul-simt", nivelul de serotonina. Ele oferă, de asemenea, o multime de fibre, deci te simti plin mai mult timp