moda periculoasa uneori pentru sanatatea ta

Toate vrem sa tinem pasul cu noile tendinte in materie de moda, dar uneori poate fi periculos pentru sanatate.
Tocurile inalte
Sunt un accesoriu nelipsit din orice garderoba, mai ales in cazul femeilor scunde. Dau o nota glamour tinutei si toate ne simtim mai sigure pe noi atunci cand suntem cocotate pe tocuri de 10 cm sau mai mult. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca purtate zilnic cauzeaza probleme la spate si la glezne. Sa nu mai vorbim de bataturi, monturi, durerile de picioare si inevitabil si de spate. Poarta tocurile doar atunci cand e necesar, iar in restul timpul opteaza pentru incaltaminte comoda. Si aminteste-ti ca exista si tocul ortopedic, o alternativa destul de atractiva.

Gentile voluminoase
Stiu ca nu te poti abtine, sunt un accesoriu care tenteaza la tot pasul pentru ca magazinele sunt impanzite de astfel de posete. In plus ai loc suficient pentru toate lucrurile indispensabile, sau nu chiar. Insa cauzeaza dureri de spate si de gat, dureri de care sigur iti amintesti in timp ce citesti articolul. Specialistii recomanda sa nu purtam genti mai grele de 4,5 kg. Asa ca arunca o privire si la gentile mai micute poate gasesti una pe gustul tau.

Hainele stramte
Skinny jeans. Toate ii adoram pentru ca aratam mai slabe (chiar daca nu e chiar imaginea reala) si pentru ca dau senzatia unor picioare mai lungi (de fapt e doar o iluzie). Dar impiedica circulatia adecvata a sangelui. Pe termen lung pot duce la aparitia unor afectiuni la nivelul pielii sau al tesuturilor musculare. E valabil si pentru bluzele stramte si pentru corsete.  

Bijuteriile
Este vorba de cele confectionate din nichel sau alte metale. Da sunt accesorii trendy si se poarta, mai ales ca le gasesti in magazine la preturi accesibile. Sunt usor de asortat si deja e un ritual pentru femei sa isi aleaga cate un inel supradimensionat sau o pereche de cercei viu colorati la fiecare iesire in oras. Insa trebuie sa tineti cont ca hipersensibilitatea la aceste bijuterii poate duce la o reactie alergica epidermica. O femeie din 4 prezinta alergie la nichel.

Unghiile
Unghiile false dauneaza unghiei naturale. Pentru ca acestea sa fie aplicate unghia trebuie sa fie foarte bine pilita inainte. Pilirea duce la subtierea acesteia, iar dupa ce unghiile false vor fi indepartate, vom ramane cu niste unghii fragile, care se rup usor si se regenereaza greu. In plus unghiile din material acrilic adapostesc becterii si fungi si poti oricand sa te alegi cu o infectie.
Sa fii la moda a devenit un sport extrem de periculos asa ca este necesar sa iti iei masurile de precautie. Casca bine ochii inainte sa cumperi ceva! O imagine perfecta este inutila daca nu e insotita si de o sanatate de fier.   

autor: Alexandra Leorint