Rolul calciului, magneziului si a vitaminei D in sanatatea oaselor femeilor

Calciu si magneziu, în asociere cu vitamina D, sunt vitale pentru sanatatea oaselor femeilor. Nevoia de calciu si magneziu este mai mare pentru persoanele care au un consum ridicat de zahar, cofeina, carne, si alcool şi un consum relativ redus de frunzele verzi si cereale integrale.

Calciu: Doza zilnică recomandată variază de la 400 la 1200 mg / zi. Cele mai bune surse de calciu sunt produsele lactate, legume cu frunze verzi, fulgi de ovăz şi alte cereale, tofu, varza, dovleceii, fasolea verde, usturoi, legume si mare. Calciul este absorbit lent şi organismul dumneavoastră nu poate lua în mai mult de 500 mg la un moment dat.

Magneziu: Doza zilnică recomandată de magneziu este de 500 la 800 mg / zi. Calciul poate funcţiona numai atunci când luate în combinaţie cu magneziu. Cele mai bune surse de magneziu sunt legumele cu frunze verzi, dovleceii, broccoli,  castraveti, fasole verde, ţelină, şi o varietate de seminţe, inclusiv seminte de dovleac, floarea-soarelui, susan si in.

Vitamina D: Ideal este  între 400 şi 1.000 UI de zi cu zi. Puteţi obţine vitamina D de la aproximativ o jumătate de oră a expunere directa la soare, şi, de asemenea, de la alimente si suplimente. Somonul este o sursa excelenta de vitamina D. Alte surse bune includ creveţi,  cod, şi ouă.