Schimbare de look

Vrei o mica schimbare de look? Incepe cu parul. Nu este nevoie de o schimbare radicala, mai ales daca nu vrei sa iti sochezi cunoscutii. Iata cateva trucuri pentru un look improspatat.

La fiecare cateva luni ofera strlucire parului tau. Poti folosi o masca naturala, ulei de masline sau henna. De retete de masti e plin internetul, dar in special pentru stralucire este recomandat uleiul de masline; poti incerca si drojdie de bere amestecata cu un galbenus de ou. Aplica-le pe parul uscat, acopera-l cu un prosop si asteapta 30 de minute. Dupa spalare vei avea un par stralucitor si vei intoarce privirile celorlalti.
Da-i volum parului tau. Aplica spuma in mod corect. Aplica o dara subtire de spuma de-a lunul cararii tale si in laterale, apoi foloseste-ti degetele pentru un masaj usor la radacina. Astfel vei obtine doar volum si nu vei avea un par incarcat, efect obtinut daca ai fi aplicat spuma asa cum majoritatea lumii o face, cu pumnul. Look salbatic, verificat, alege-ti un outfit pe masura si esti gata de atac!
O alta medota de a obtine volum si stralucire: aplica un balsam leave in pe parul uscat si prinde-l intr-o coada de cal. Tine-l prins peste noapte iar dimineata cand il vei desface vei obtine volumul dorit. Balsamul ii va da stralucire si va fi mai matasos la atingere.
Onduleaza-l. Foloseste un sprai protector impotriva caldurii. Nu doar ca nu iti vei arde parul, dar ii oferi si stralucire. Poti sa ondulezi doar varfurile pe un ondulator mediu sau mare, in functie de lungimea parului, sau daca ai suficient timp onduleaza-l in intregime. Vei obtine cu siguranta un look mai proaspat. La final pulverizeaza putin fixativ.
Cel mai simplu mod de a face o schimbare: schimba-ti cararea. Piaptana-ti parul altfel si vei vedea ca toata lumea va observa schimbarea.
Fa-ti breton. Bieninteles, nu tuturor ne sta bine cu breton, dar daca ai fruntea lata poti incerca. Vei obtine o schimbare fara sa iti scurtezi parul. Daca ai fruntea mai ingusta incearca o tunsoare in trepte si incadreaza-ti fata intre doua suvite mai scurte.
Daca vrei un par drept alege sa il intinzi cu feonul si o perie. Pagubele vor fi mai mici. E usor de obtinut si spre deosebire de bucle, mai usor de intretinut. Din cateva miscari vei avea parul drept si va ramane asa pana la urmatoarea spalare.
Nu uita nici de importanta samponului. Alege unul potrivit tipului tau de par. Balsamul este vital si el, iar idea ca nu e indicat pentru parul gras este gresita. Nu balsamul cauzeaza excesul de sebum asa ca nu uita sa-l folosesti.
autor: Alexandra Leorint