Sfaturi cum sa iti mentii sanatatea iarna

1.Bea lichide sanatoase
Bauturile cu cofeina si zahar pot suprima functia sistemului imunitar, ca sa nu mai vorbim de creştere în greutate şi deshidratare . Bea sase - opt pahare pe zi de apă sau ceai de plante si astfel iti mentii sistemul digestiv sănătos, greutatea dumneavoastră jos energia dumneavoastră sus. Ceaiurile verzi si albe sunt, de asemenea, bogate în antioxidanţi,sunt  minunate opţiuni pentru a vă menţine sănătoşi pe tot parcursul sezonului.

2.Dormi
Dormitul este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a te alimenta după o zi stresantă. Asiguraţi-vă că veti dormi într-o cameră întunecată pentru a-i  asigura organismul dumneavoastră în mod corespunzător secretarea hormonul numit melatonina, care  ajuta la repararea sistemului imunitar.

3.Evitati adausul de zahar
Pe langa faptul ca duce la creşterea în greutate, faina rafinata si zaharurile pot suprima functia sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, dacă există o gripa sau raceala care circulă  i-ati creat un mediu perfect pentru boala . Consuma  zaharuri naturale gasite in fructe pentru  dulceaţă. Dacă tânjesti după ciocolată, consuma ciocolata neagra (minim 70 la suta cacao), care conţine fenoli de plante care ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Tăiati pătratele şi păstrează-le în congelator. Consuma una sau două atunci când aveţi nevoie de un tratament dulce.

4. Consuma usturoi
Compuşi cu conţinut de sulf din usturoi ajuta la cresterea sistemului imunitar. Mancati usturoi crud sau fiert.


5.Mananca alimente bogate in zinc
Zincul ajută la prevenirea unui sistem imunitar slăbit. Ia cantitati adecvate prin consumul de stridii, ficat, carne slaba de vita, porc, curcan, miel, linte, seminte de susan si dovleac şi iaurt.

6.Mananca fructe si legume

7. Fa miscare

Nu ceda  la inactivitate în această iarnă - fa miscare pe banda de alergat sau imbraca-te bine si alearca in aer liber. O plimbare vioaie va arde calorii, pune sângele in miscare şi creşte energiea.