Sfaturi nutritionale pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Ai nevoie doar de aproximativ 300 de calorii in plus pe zi pentru a mentine o sarcina sanatoasa si asigura o nutritie suficiente pentru copilul dumneavoastră în creştere.

Nutritie pentru o sarcina sanatoasa

Grăsimile şi proteinele ​​sunt foarte importante pentru creierul copilului tau in curs de dezvoltare şi a sistemului nervos.
Abţinete de la alcool.
Redu cofeina, care a fost legata de un risc mai mare de avort spontan şi poate interfera cu absorbtia fierului. Limitati-va la nu mai mult de o bautura cu cofeina pe zi.
Mananca putin si mai des, decat mult si rar . Acest lucru va ajuta la prevenirea si reducerea de greata dimineaţa şi arsuri la stomac.
Fiţi prudent cu privire la produsele alimentare care pot fi dăunătoare pentru femeile gravide. Acestea includ brânzeturi moi, sushi, mezeluri, varza de prime, şi peşte cum ar fi ton, care pot conţine niveluri ridicate de mercur.

Nutritie pentru femei care alăptează

Păstraţi consumul caloric un pic mai mare pentru a ajuta organismul dumneavoastră să menţină o aprovizionare constantă de lapte.
Accentuaţi sursa slabă de proteine ​​si calciu, pentru care cererrea este în perioada de lactaţie.
Luati suplimente de vitamine prenatale, care sunt încă utile în timpul alăptării, cu excepţia cazului în medicul dumneavoastră vă spune altfel.
Evitati alcoolul, cofeina, nicotina.