Sfaturi nutritionale pentru a usura menopauza

Creste aportul de calciu.Calciu sustine sănătatea oaselor şi ajută la prevenirea osteoporozei. De asemenea, asiguraţi-vă că consumati  vitamina D şi magneziu, .
Mananca mai multe grasimi sanatoase. Omega-3 si omega-6 acizi grasi esentiali pot ajuta la cresterea productiei de hormoni si da pielii o stralucire sanatoasa. Ulei de luminita de seara si ulei de coacăz negru sunt surse bune de gamma-linolenic (GLA), un acid gras esential care poate ajuta la echilibrarea hormonilor .

Consumati seminte de in . Semintele de in sunt bogate in lignani, care ajuta la stabilizarea nivelului hormonal. Adaugă 1 - 2 linguri de seminte de in macinate la dieta ta de zi cu zi. Folositi-le in supe, salate, feluri principale .

Luaţi mai mult în considerare consumul de soia . Produsele din soia sunt bogate in fitoestrogeni, pe baza de plante estrogeni, care sunt similare cu estrogenul produs de organism. Unele studii sugereaza ca soia poate ajuta la simptomele menopauzei raie. Încercaţi din surse naturale, cum ar fi soia, lapte de soia, tofu, tempeh, şi nuci de soia.