Sfaturi pentru femei pentru o dieta si alimentie sanatoasa

Completaii meniul cu fructe si legume cu frunze verzi. De asemenea, includeti o varietate de cereale integrale, fasole, legume. Încercati să găsiti  alimentele procesate sau cultivate local ori de câte ori este posibil şi faceti din aceste alimente temelie ale dietei tale.

- Asimilati Calciu - Femeile sunt la un risc mai mare decât bărbaţii de a dezvolta osteoporoza, asa ca este important pentru a obţine o multime de calciu pentru a sprijini sanatatea oaselor. În timp ce produsele lactate sunt bogate in calciu, grăsimi şi proteine ​​animale lor poate accelera pierderea de masa osoasa. Deci, ia în considerare, de asemenea, pe baza de plante surse de calciu cum ar fi fasole, broccoli, varza, varza de Bruxelles, si varza.

- Nu manca prea multe proteineProteinele sunt o parte esenţială din orice dieta sanatoasa, dar daca alimentatia ta se bazeaza prea mult pe proteine de origine animale​​, nivelul ridicat de proteine in  ​​diete este deosebit de periculos pentru femei. Consumul in exces de  proteine ​​duce la pierderea de calciu. In timp, aceasta ar putea duce la o scădere a densitatii osoase si osteoporoza.

- Asiguraţi-vă ca asimilati suficient de fier. Multe femei nu primesc suficient fier in dieta lor. La început datorita  faptului că, femeile pierd o mulţime de minerale importante in timpul menstruatiei. Creste aportul de fier prin consumul de alimente bogate, cum ar fi carnea rosie slaba, pui , linte, spanac, migdale,  cereale.

- Redu consumul de alcool s cofeinaFemeile care au mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi sunt la risc mai mare de osteoporoza. Consumul de cofeina interferează cu nivelul de hormoni si de asemenea, creste pierderea de calciu. Incercati sa limitati consumul de alcool la un pahar pe zi si cofeina la o ceasca pe zi.