Sfaturi pentru o vacanţă sănătoasă

1. Mananca Micul dejun . Vrei să luaţi maşina fără combustibil în ea? Ei bine, ar trebui să tratăm corpul nostru în acelaşi fel. Studiile arata ca oamenii care mananca un mic dejun sanatos, care contine proteine ​​şi cereale integrale, cum ar fi faina de ovaz sau  ouă şi paine prajita , pierd în greutate mai repede decat cei care mananca un mic dejun sarac in nutrienţi.

2. Bea apa - apa este cel mai bun mod de a curata sistemele noastre. Ea ne tine hidratati. Mai ales dacă aţi consumat băuturi alcoolice, asiguraţi-vă că beti apă, de asemenea. În timpul lunilor de iarnă pielea noastra tinde sa fie uscata si apa ajuta sa o păstraţi umeda.

3. Redu consumul de alcool - Nu trebuie eliminat alcool în timpul vacanţei, dar după celebrarea Crăciunului şi de Anul Nou ar putea să doriţi să il eliminati o vreme.Calorii din alcool se asimileaza  rapid: Undeva de la 80 la 100 pentru o bere sau un pahar de lumina vin la 400-600 pentru o băutură de specialitate ca lichior de oua.

4. Mananca doua gustari mici pe zi - acest lucru vă ajută să păstraţi-vă glicemia constantă pe tot parcursul zilei, eliminand nevoia de a manca prea mult, mai ales atunci când vine vorba de alimente nesănătoase. Un iaurt simplu, cu un mar face o gustăre sănătoasa si minunata

5. Gatiti la domiciliu cele mai multe ori. Mâncărurile de la restaurant au întotdeauna mai multe calorii, zahar, sare si grasimi saturate decat anticipam.



6. Mâncaţi fructe şi legume - fructele şi legumele sunt o modalitate foarte bună de a avea o masa densa in nutrienţi si scăzuta in calorii. Acestea conţin, de asemenea, o mulţime de vitamine şi minerale importante, împreună cu fibre.Ele oferă cea mai mare cantitate de substante nutritive pentru corpurile noastre .

7.Fa exercitii fizice - acestea sunt este extrem de important să se menţină în timpul sărbătorilor. Pe lângă contribuţia la gestionarea greutatii dumneavoastră, de asemenea, ajută pentru a gestiona nivelul de stres prin eliberarea de endorfine. Chiar şi o plimbare de 15-20 minute intensă, este mai bine decât nimic.

8.Dormi - somnul este atât de important pentru bunăstarea noastră. Când dormim trupurile noastre se regenereaza. . Dacă nu reuşiţi să dormiti suficient de mult în timpul săptămânii incercati sa recupereati sfârşit de săptămână.