Ce ar trebui sa faca fetele pentru a avea un corp de invidiat si un ten minunat?

     Alimentatia este cea mai importanta pentru a avea un corp frumos si sanatos



   Pentru a avea marimea 90 - 60 - 90 trebuie sa ai in vedere alimentatia unui fotomodel, iar aceasta consta in: evitarea dulciurilor de orice fel, evitarea alimentelor preparate prin prajire, produsele grase si pline de calorii, sucurile acidulate, mezelurile, bauturi alcoolice si tutunul.
   Se bea 2l - 2.5l pe zi de apa, sucuri doar cele naturale 100% din pulpa de fruct.
   Micul dejun este servit doar pe baza de fructe cat mai proaspete si mai bogate in vitamine, iar la orele 11 - 12 se serveste un ou fiert , branzeturi si multe legume .
   La masa de pranz se servesc preparate din carne fiarta , de preferat peste fiert sau la gratar.
   Seara nu mai putin de orele 18:00 se consuma salate , care sunt un aliment important in dieta unui fotomodel , se pot condimenta cu putina sare , ulei de maslin si zeama de lamaie.
  
   Un lucru important in viata de zi cu zi este si miscarea ea find regula de baza a unui corp frumos . Fie ca se merge la sala de fitness , se face aerobic, se alearga prin parc sau se face miscare prin casa , important est ca sangele sa fie pus in miscare pentru arderea grasimilor mai repede.



                    Descopera secretele unui make - up bine efectuat



    1.  Ritualul de curatare si hidratare zilnic a tenului  ( dimineata si seara ) respectate cu sfintenie , mastile revigorante si tratamentele cosmetice ar trebui sa fie nelipsite din stilul de viata a femeilor trecute de 25 de ani .

   2.  Cui ii place un chip care arata precum o masca ... cu zone uscate in care tenul se decojeste ... ? Solutia este aplicarea zilnica si concomitenta a fondului de ten , amesteca in palma cantitati egale de fond de ten si crema de fata cu (SPF) si apoi aplico pe intreaga suprafata a tenului si a gatului , masand usor cu palmele.

   3.  O privire subtila sau una ucigatoare ? Depinde ce vrei tu ! Daca vrei sa ai Smokey eyes atunci renunti la rujul in culori puternice si te limitezi la un gloss transparent sau intr-o culoare mai apropiata de nuanta buzelor tale . Vrei sa iti evidentiezi mai mult buzele ? Un ruj rosu face minuni , numai daca , in machiajul ochilor te limitezi la nuante soft de bej sau piersica .

   4.  Daca dermatograful se intinde la caldura si umezeala , iar tusul de ochi este greu de aplicat pentru cineva lipsit de experienta in ale make - up - ului , atunci mascara este cu siguranta solutia salvatoare indiferent de momentul zilei sau a noptii . In mod normal cel mai de efect este rimelul negru in cazul doamnelor si a domnisoarelor blonde , care au un ten deschis la culoare , in realizarea machiajului de zi este indicata folosirea unei nuante mai putin agresive ... de maro .

   5.  Buzele perfecte nu sunt definite neaparat prin marime si forma , ci prin frumusetea oferita de sanatate pe care o emana . Iata de ce inaintea folosirii gloss - urilor si a rujurilor este necesara exfolierea buzelor , fie cu un scub din comert , fie cu ce ai la-ndemana prin casa , zahar sau malai .

   6.  Sprancenele pensate corect ( nici prea subtiri , nici prea groase si arcuite )  transforma intr-un mod remarcabil fizionomia oricarei persoane . De aceea este important sa nu faci pe artista atunci cand prinzi o penseta in mana . Sfatul meu este sa mergi la un salon specializat in asta pentru a le da o forma corecta . Ce poti face tu acasa ? Le poti aranja si le poti fixa ! ca sa nu fie razlete foloseste o perie speciala pentru sprancene sau un gel-rimel transparent special pentru fixare .

   7.  Se intampla cate o data ca tenul nostru a mai aiba de suferit iar noi vrand ne vrand avem de acceptat aparitia unor imperfectiuni ( cosuri sau pete ) Este suficient sa folosim pe landa un strat subtire de fond de ten si un corector intr - o culoare cat mai apropiata de cea a fondului de ten , care trebuie sa il aplici doar pe zonele cu probleme .

   8.  Si pentru final cea mai buna prietena a unei femei trebuie sa fie pudra translucida care trebuie sa ne insoteasca peste tot . Daca o ai mereu la-ndemana , un retus face minuni chiar daca au trecut ore bune de la machiajul de dimineata .





               Reguli pentru efectuarea machiajului


   1.  Liniile ascendente intineresc , iar cele descendente imbatranesc
  
   2.  Nuantele inchise estampeaza, iar cele deschise evidentiaza, deci cu doua nuante de fon de ten si pudra se realizeaza corecturile doua efecte de umbra lumina.

   3.  Pentru a se obtine un machiaj reusit trebuie sa fie aplicat pe o piele curatata, sanatoasa si nu excesiv de obosita.

   4.  Fata are doua puncte de atractie: ochii si gura pentru ca sunt mobile deci ele vor fi colorate pentru a da mai multa stralucire si expresie.

   5.  Fardurile nu se aplica in cantitate mare , pentru a nu denatura trasaturile . Nu se aplica mult fard deodata .

   6.  Retusurile se fac cu betisoare invite in vata imbibate in lapte demachiant .

   7.  Unele farduri se pot estompa cu degetul , iar dupa fiecare aplicare mana trebuie spalata .

   8.  Produsele de machiaj trebuie sa fie de buna calitate si adecvate tipului de ten .

   9.  Machiajul va fi adecvat :  - personalitatii
                                                     - modei
                                                     - varstei
                                                     - sezonului
                                                     - ocaziei
                                                     - toaletei
                                                     - coafurii

   10.  Rujul de buze , fardul de obraz si lacul de unghii trebuie sa se asorteze .

   11.  In functie de toaleta , machiajul trebuie completat pe partile de corp descoperite , in afara de fata , gat , decolteu , spate , brate . Pe corp este bine de aplicat fondul de ten compact , deoarece nu murdareste rochia .



                      Fondul de ten


   Intinde fondul de ten delicat , folosind un buretel special , deoarece buretel te va ajuta sa aplici fondul de ten mult mai usor si uniform , iar rezultatul va fi mult mai bun si pielea va avea un aspect matasos .
   Pentru o potrivire perfecta fondul de ten nu ar trebuie sa fie testat in palma sau la incheietura mainii deoarece culoarea tenului difera de cea a culorii pielii din aceste zone ale corpului .
   Cel mai bine e sa testezi fondul de ten pe obraz pentru a vedea sigur daca se potriveste culorii naturale a pielii . Si aplicarea monstrei la lumini diferite ( ideala este lumina naturala ) te poate ajuta sa vezi cat de bine se potriveste nuanta fondului de ten cu cea a pielii .
   Fondul de ten trebuie intins foarte bine sub barbie , in dreptul urechiilor , pe frunte si la baza nasului pentru a evita formarea de spatii nemachiare care vor deveni foarte inestetice .



                     Pudra


   Pudra de nuante diferite te poate ajuta sa - ti schimbi foarte usor machiajul de zi cu cel de seara , aplicand si pudra deasupra fondului de ten vei scapa si de aspectul lucis al pielii .
   Pudra este absolut necesara pentru persoanele care se machiaza . Va ajuta sa ascundeti petele si sa controlati stralucirea in zonele mai fine ale fetei , precum zona nasului . Ajuta de asemenea sa controlati zonele mai grase ale fetei . Pudra confera un aspect finisat fetei , iar pielii un aspect fin .
   Exista pudra pulbere pentru ten gras sau pentru piele sensibila . Aceste produse sunt extraordinare in reducerea aspectului gras si sunt extrem de fine . Pudra fara miros este disponibila pentru persoanele sensibile la mirosuri . Este disponibila pentru toate nuuantele si tipurile de ten .




                    Machiajul corector al ochiilor


   Pentru un machiaj fara cusur este nevoie de mai multe ``arme``  : 
- fard de pleoape
- creion dermatograf
- mascara

   Machiajul corector al ochiilor se face din jocul de lumini si de umbre , doar tehnica difera in functie de forma ochiilor . Ochii migdalati reprezinta idealul . Forma lor nu trebuie in nici un caz modificata prin machiaj , din moment ce spre forma lor se intinde prin realizarea diverelor retusuri .

   Ochii rotunzi . Fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara , depasindu - se coltul extern al ochiului . Linia de contur pornesete de la mijlocul pleoapei spre exterior , lasand un spatiu pana la marginea genelor , zona care se fardeaza cu fard inchis . Genele se rimeleaza accentund partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului , unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire  a ochiilor .

   Ochii proeminenţi se fardează cu o nuanţă închisă pe toată suprafaţa pleoapei mobile. Dacă pleoapa inferioară este şi ea proeminentă, se va machia cu acelaşi fard închis. Conturul va fi estompat cu un beţişor cosmetic. Fardul trebuie să fie mat, cel sidefat va mări foarte mult ochiul, ceea ce nu e cazul. Creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de prefe­rinţă maro, se aplică pe toată lun­gi­mea genelor .

   Ochi înfundaţi în orbite. Fardul de pleoape trebuie să fie mai deschis şi se va aplica şi pe pleoapa inferioară. Se va accentua către extremitatea ochiului şi se va estompa către sprîncene. Linia de contur pornind de la colţul interior al ochiului va fi, la început, subţire, îngroşîndu-se spre extremitatea ochiului. Pe spaţiul dintre marginea pleoapei şi linia de contur se aplică un fard deschis la culoare sau alb.

   Ochii mici. Linia de contur se trasează uşor ascendent către marginea exterioară a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putînd depăşi unghiul intern şi extern al ochiului. Rimelul se aplică pe vîrful genelor, prin mişcări drepte, de jos în sus.




                              Aplicarea rujului


   Inainte de a incepe aplicarea rujului, cu un prosop mai aspru freaca delicat buzele pentru a indeparta pielea moarta. Poti face acelasi lucru si cu periuta de dinti dupa ce ti-ai umezit cu putina apa buzele. Aceasta activitate trebuie sa o faci cu ceva timp inainte de a incepe aplicarea rujului sau glossului. In urma frecarii, buzele tale vor fi mai rosii decat in mod normal iar aplicarea unui gloss putin mai transparent te poate induce in eroare in ceea ce priveste culoarea rezultata. Inainte de a aplica rujul, aplica si putin fond de ten pe buze pentru a le uniformiza culoarea.

   Aplica pe toata suprafata buzelor un creion moale pentru buze cu o culoare apropiata celei a rujului. Aplica apoi rujul si intinde-l bine. Astfel buzele tale isi vor pastra culoarea intreaga zi . Pentru ca buzele tale sa para mai mari si mai pline, contureaza-le cu un creion pentru buze. Nuanta acestuia trebuie sa fie cu cateva tonuri mai inchisa decat cea a rujului sau glosului.

   Poate ca ai vazut de atatea ori femei care au rujul nu numai pe buze, dar si pe dinti… Pentru a scapa de teama ca ti se poate intampla si tie, iata ce poti face. Dupa ce ti-ai aplicat rujul, infasoara un sevetel pe deget si atinge usor partea interioara a buzelor pentru ca surplusul de ruj sau gloss sa fie indepartat.


  

                          Sfaturi pentru buze voluminoase


   Esti norocoasa daca te afli printre acele femei care se pot mandri cu buze mari si voluptoase. Femei din intraga lume inceraca sa obtina ceea ce tu ai de la natura cu ajutorul injectiilor cu colagen. Dar buzele mari iti pot face probleme daca nu esti atenta, in sensul ca aplicarea unui ruj necorespunzator poate atrage atentia asupra buzelor, anuland toata stradania ta de a-ti machia perfect ochii, de exemplu.Conturarea nu este recomandata in cazul buzelor mari, dar daca vrei totusi sa aplici un contur de buze, dupa aplicare trebuie sa-l stergi usor pentru a nu fi prea evident .
Nu folosi o culoare pentru buze prea stralucitoare!




                            Sfaturi pentru buze subtiri


      Pentru tine, conturul de buze reprezinta secretul. Inainte de a aplica rujul, aplica un contur de buze delicat, nu foarte evident. Rujul sau glossul nu trebuie sa depaseasca linia trasata cu creionul pentru buze.
- Aplica putin fard deschis la culoare in centrul buzelor si intinde-l usor
- Nu folosi un ruj mat sau prea inchis la culoare. Iti va face buzele sa para si mai subtiri. Glossurile stralucitoare in nuante deschise



                        Fardul de obraz

   Este un produs cosmetic des folosit. Astăzi există o multitudine de nuanţe şi texturi din care se poate alege. Din păcate, multe dintre femei nu
folosesc acest produs deoarece nu ştiu cum să-l aplice corect. Cantitatea este importantă: pentru zi trebuie să se folosească foarte puţin produs, ca şi cum obrajii ar fi sărutaţi de soare întocmai ca un măr pîrguit. Pentru seară se recomandă ceva mai multă nuanţă, dar nu exagerat de multă .



                    Cum se aplică fardul de obraz în funcţie de forma feţei

   Dacă ai faţa ovală, aplică fardul de obraz circular, pe osul pomeţilor, pentru a evidenţia forma naturală a feţei. Faţa ovală este considerată forma ideală şi de aceea nu este nevoie de folosirea anumitor trucuri.

   Pentru fata prea lungă aplică fardul de obraz orizontal, exact sub osul pometului către tîmplă, conturînd forma acestuia în partea inferioară. Astfel, pomeţii vor părea mai plini deoarece spaţiul rotund de sub ochi conferă volum acestora şi faţa se scurtează optic.

   Faţa rotundă are nevoie de o aplicare a blush-ului pe diagonală, dinspre pomeţi către tîmple şi către lobul urechii, formînd un unghi drept către acesta. Tehnica aceasta va subţia optic rotundul feţei.

autor: Ioana Balint