Procentul normal de grasime corporala pentru femei

Multe lucruri joacă un rol în compozitia corpului unei persoane.Nivelul optim de grasime corporala nu este întotdeauna cea mai mică si variază în functie de fiecare individ.

Procentul Scazut de grasime corporala:

Această clasificare cuprinde, de obicei, sportivii de elita de sex feminin. Pentru femeile de varsta 19 - 29,  sub 19 la suta nu este considerat scăzut. Femeile de varsta 30 - 39 ar trebui să fie sub 21 la sută, în timp ce femeile de peste 40 de ani  ar trebui să fie sub 24 la suta pentru a fi clasificate ca grăsime corporală redusă. Femeie de 50 de ani si mai in varsta, care au mai putin de 28 la sută grăsime corporală sunt incluse în categoria organism cu continut scazut de grasimi.
  Procent Sanatos de grasime corporala:

Majoritatea femeilor care fac miscare  în mod regulat sunt incluse în gama "sănătos"  de grăsime corporală. Femeile de varsta 19 - 29 a căror tesutului adipos din organism este între 19 la 22 la sută sunt incluse în gama sanatos. De asemenea, sunt incluse femeile de varsta 30 - 39 cu tesutul adipos din organism între 20 ai 24 la sută. Femeile de 40 ani cu grasime corporala intre 23 la suta si 27 la suta, iar femeile mai în vârstă, peste 50 cu tesutul adipos din organism 27 - 31 la suta sunt  intervalul "sanatos"de grasime corporala.


Procentul Acceptabil de grasime corporala:

Femeile cu grăsime corporală în intervalul acceptabil sunt cele care ar putea îmbunătăti corpului si sanatatea de ansamblu, prin scăderea usora, dar nu au probleme de sănătate legate  de excesul de grasime corporala. Intervalele acceptabile pentru clasificare sunt între 22 la sută si 25 la sută pentru femei intre 19 - 29, 23 la suta si 28 la suta pentru femei in 30 de ani, 26 la suta si 31 la suta pentru femei in 40s lor si între 31 la sută si 34 la sută pentru femeile de varsta 50 si mai în vârstă.

Procentul Obez de grasime corporala :

Categoria obezi este clasificarea cea mai importantă si periculoasă. Femeile care sunt în această categorie ar trebui să lucreze cu personalul medico-sanitar de a face ceea ce este necesar pentru a obtine grăsimea corpului lor redus la intervalul acceptabil. Multe afectiuni medicale sunt asociate cu obezitatea si acestea includ, dar nu sunt limitate la boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, colesterol ridicat, anumite tipuri de cancer si altele. Femeile de varsta 19 - 29 care sunt peste 30 la sută sunt în categoria obezi. Pentru femei in 30 de ani, numărul este ceva mai sus 31 la suta, iar procentul pentru femei in 40 ani este ceva mai sus 33 la sută.