Castravetele, alimentul ideal pentru dietă.

Este foarte sarac in calorii, este depurativ si este un excelent diuretic. Este bogat in fibre, astfel ca este util in eliminarea surpusului de grasimi. Stimuleaza si usureaza tranzitul intestinal, o problema des intalnita la multe femei, mai ales in perioadele de dieta, dar si in timpul sarcinii si al menopauzei. Este foarte bine tolerat de stomac, fiind o veritabila mina de aur in ceea ce priveste aportul de minerale, mai ales de oligoelemente.



 Dintre acestea, este remarcabila cantitatea de fosfor (23mg/100g) si calciu (19mg/100g), care se afla in castraveti. Castravetele contine fier, magneziu si potasiu. 100 grame de castravete contine 8 mg de vitamina C si 5 mg de vitamina A si E, iar absorbtia acestora este foarte buna, dat fiind faptul ca, in mod normal, se mananca crud. 
Castravetele este plin de apa, mai exact o contine in proportie de 96%, fiind util vara, pentru rehidratare.
Foarte sarac in calorii, castravetele are doar 10 kcal la 100 de grame. Sucul de castravete este si el ideal in dieta, fiind gustos si tonic, dar in acelasi timp satios, ca urmare a continutului mare de fibre.