4 mituri despre ingrijirea pielii

Pielea este oglinda sanatatii noastre, a stilului de viata. Mai exact, daca analizam atent pielea cuiva, mainile, tenul si aspectul acesteia la general deja putem trage anumite concluzii privind modul de viata al persoanei respective, starea de sanatate, putem intui varsta .


Iata care sunt cele 4 mituri despre ingrijirea pielii:


1. Cremele antirid chiar dau rezultate

Cel mai bine este sa folositi aceste creme inainte de aparitia ridurilor. Caci dupa ce deja s-au instalat acestea cu greu pot fi eliminate. Cremele au mai mult efect hidratant ceea ce face ca aparent ridurile superficiale sa dispara, insa prea putin au efect stimulator asupra mezodermei, cea care “hraneste” epiderma prin vasele de sange pe care le contineAlaturi de o alimentatie adecvata, de consumul vitaminei C (lupta natural impotriva ridurilor prin stimularea secretiei de colagen), cremele sunt foarte importante, caci ele ajuta la frumusetea pielii din exterior, insa nu vor avea niciodata aceeasi “putere” precum nutrientii ce patrund in piele de la “interior”.
Microdermoabraziunea, desi acum este folosita si in cosmetica, este mai mult un tratament medical folosit fie pentru tratarea cicatricilor, fie pentru tenul sensibil, eliminarea ridurilor sau tratarea acneei etc. Insa aceasta tehnica trebuie practicata rar, cel mult o data pe an, ea avand efecte secundare cronice, precum ingrosarea pielii. De asemenea aceasta tehnica presupune eliminarea straturilor superficiale ale pielii care au rol protector atat impotriva infectiilor cat si fata de razele solare.

2. Sapunul nu este benefic pentru piele

Acesta era cazul sapunurilor vechi ce erau obtinute prin combinatii de grasimi animale si vegetale. Sapunurile noi, cele fabricate in prezent, sunt majoritatea special concepute pentru a avea un bun efect antibacterian si totodata pentru a proteja pielea. Este foarte buna demachierea folosind sapunul si apa (prin spalare) si apoi, dupa o curatare si dezinfectare a tenului se poate aplica o crema hidratanta, antiiritanta etc, fata de curatarea cu ajutorul demachiantului. Daca va veti spala pielea si tenul folosind sapun si un buretel fin abraziv veti constata cum in timp de cateva luni majoritatea problemelor tenului si pielii dumneavoastra dispar, chiar si cosurile , mai putin ridurile.

3. Daca bei multa apa ai pielea mai frumoasa si mai hidratata

Daca organismul are nevoie de o anumita cantitate de apa pentru a functiona corect, surplusul nu va fi folosit decat pentru filtrarea renala, adica te va plimba mai des la toaleta.

4. Odata gasite, trebuie sa folosesti aceleasi produse cosmetice

Odata ce ai gasit cosmeticele care te ajuta sa te simti bine si sa ai o piele frumoasa, nu trebuie sa le mai schimbi. In realitate, cam la 2-3 ani, datorita proceselor de imbatranire, schimbarilor din viata, stres, nasteri, modificari hormonale etc. necesitatile pielii se schimba. Asadar, va trebui sa schimbi si produsele pe care le folosesti.