O dieta sanatoasa iti da energie, sustine starea ta de spirit, susţine greutatea ta şi te menţine in forma. Acesta poate fi, de asemenea, un sprijin imens prin diferite etape ale vieţii. Alimentaţia sănătoasă poate ajuta la reducerea sindromului premenstrual, stimuleaza fertilitatea, stresul de luptă, face mai usoara sarcina si alaptarea, usureaza simptomele de menopauza. Indiferent de vârsta, daca veti avea o dieta sanatoasa va ajutati sa arati si va simti cel mai bine, astfel încât sa va bucuraţi de viaţă.
Concentrati-va pe o alimentatie bogata in plante.
Umple de cele mai multe farfuria cu fructe şi legume cu frunze verzi. Include, de asemenea, o varietate de cereale integrale, fasole, legume bogate in fibre . Încercaţi să găsiţi alimentele procesate minim , cultivate ori de câte ori este posibil şi aceste alimente sa fie temelie din dieta ta.
Acumuleaza calciu.
Femeile sunt la un risc mai mare decât bărbaţii de a dezvolta osteoporoza, asa ca este important pentru a obţine o multime de calciu pentru a sprijini sănătatea oaselor. In timp ce produsele lactate sunt bogate in calciu, grăsimi şi proteine consumul lor nu este suficient. Deci, ia în considerare, de asemenea, surse pe bază de plante de calciu, cum ar fi fasole, broccoli, varza, varza de Bruxelles.
Nu manca prea multe protenine.
Proteina este o parte esentiala din orice dieta sanatoasa, dar nu mananca prea multe produse de origine animala, pe bază de proteine, pentru ca dietele bogate in proteine sunt deosebit de periculoase pentru femei. Consumul de o mulţime de proteine cauzeaza pierderi de calciu. In timp, aceasta ar putea duce la o scădere a densităţii osoase si osteoporoza.
Asigurati-va ca aveti suficient fier.
Multe femei nu primesc destul fier in dieta lor. Pe langa faptul că, femeile pierd o mulţime din acest mineral important in timpul menstruatiei. Creşteţi aportul in consumul de alimente bogate in fier, cum ar fi carnea rosie slaba, păsări de curte , linte, spanac, migdale şi de fier-fortificat din cereale.
Renunta la alcool si cafea.
Femeile care consuma mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi sunt la risc mai mare de osteoporoza. Consumul de cofeina interfereaza cu nivelurile de hormoni şi creşte, de asemenea, pierderea de calciu. Încercaţi să limitaţi consumul de alcool la un pahar pe zi şi de cofeina la o ceasca pe zi.