Ce poate fi mai potrivit
intr-o dimineata friguroasa decat o cafea aburinda, aromata,
care sa ne trezeasca simturile?
In fiecare dimineata, cafeaua ne energizeaza si binedispune, ne stimuleaza memoria si ne imbunatateste puterea de concentrare. De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea (decofeinizata sau nu) calmeaza durerile de cap, previne diabetul de tip 2 si scade riscul afectiunilor cardiovasculare.
Pe de alta parte, cafeaua consumata in exces are efecte nocive si poate provoca insomnie, cefalee, ameteli, palpitatii.
Potrivit unui studiu recent, sortimentul preferat de cafea poate dezvalui trasaturile de personalitate ale unei persoane. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de bautori de cafea. In cursul cercetarii au fost analizate mai multe tipuri de personalitati si trasaturi psihologice precum caracterul introvertit/extrovertit, rabdarea, perfectionismul, entuziasmul, vigilenta, sensibilitatea, etc. Haideti sa descoperim impreuna ce legatura este intre cafeaua preferata si trasaturile de personalitate:
Persoanele care adora cafeaua cu multa spuma, cum ar fi cappuccino sunt obsesive si vor sa controleze totul. In schimb, bautorii de cafea cu lapte sunt persoane agreabile, dornice sa ii multumeasca pe cei din jur. Le place sa ii ajute pe ceilalti, insa nu prea au grija de ei insisi.
Cei care beau cafea neagra sunt persoane directe, care spun lucrurilor pe nume. Le plac lucrurile simple, pot fi uneori tacuti, capriciosi si respingatori. Amatorii acestui gen de cafea sunt persoane sarcastice.
Pe de alta parte, cei carora le place cafeaua instant au tendinta sa amane lucrurile, sunt delasatori si comozi.
Persoanele care adora cafeaua cu frisca nu iau intotdeauna cele mai bune decizii si pot fi nechibzuiti.
Cei care prefera cafeaua decofeinizata, cu multa spuma, au tendinta de a fi obsesivi si foarte atenti la detalii. Sunt persoane impulsive.