Izvorul termal este un izvor natural, cu temperatura apei ce depășește temperatura medie a locului geografic fiind unul din rezultatele proceselor vulcanismului. De regulă, temperatura acestei ape variază între 20 și 63 de grade Celsius.
Este o apă microbiologic pură, nu conţine conservanţi sau parabeni, este bogată în săruri minerale, cupru, zinc, seleniu, calciu şi magneziu şi este ideală pentru diverse afecţiuni cutanate şi probleme ale tenului.
De foarte mult timp, apele termale au fost folosite pentru tratarea unei categorii largi de afectiuni datorita efectelor tamaduitoare.
Daca in perioada Romei Antice apele termale erau folosite pentru a trata durerile articulare, ginecologice, arsurile, in ziua de azi sunt folosite mai ales pentru afectiunile pielii, ca de exemplu: dermatita atopica, eczeme, psoriazis etc. De asemenea, se poate folosi, zilnic, pentru a fixa machiajul, dupa ras si epilat, dupa demachiere, dupa ce ati facut sport si ati transpirat etc. Insa, inainte de a face o cura cu apa termala este recomandat sa cereti sfatul medicului pentru a nu agrava in vreun fel problema pe care o aveti deja sau pentru a nu provoca aparitia vreunei afectiuni. Astfel, tratamentul cu apa termala va fi adaptat in functie de asteptarile voastre si de patologie.
Cele mai cunoscute si importante statiuni balneare din Romania unde exista izvoare termale sunt:
Baile Herculane, Geoagiu-Bai
,Felix,Sovata,Calimanesti-Caciulata,Baile-Olanesti,Baile-Govora,Baile-Tusnad.
Cazare Geoagiu Bai