Cum sa ramai frumoasa si sanatoasa..iarna?


       Desi afecteaza parul,silueta,pielea anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare.

       Regulile pentru frumusete, iarna, sunt diferite de cele din perioada calda. In consecinta, grija pentru pielea si vitalitatea ta, trebuie sa devina o preocupare majora. 
        In timpul iernii, soarele apune mai devreme, motiv pentru care ne petrecem mai putin timp afara si suntem mai activi in interior. Deseori avem pofta sa consumam mai multe produse care contin zahar si amidon. 
Instinctul de hibernare poate afecta starea de sanatate.Sistemul imunitar
 este slabit de toate aceste conditii si suntem mai predispusi la gripe si raceli pe timp de iarna.
       Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine ridicat nivelul de energia , sistemul imunitar puternic si organismul sanatos pe tot parcursul anotimpului rece. 

Cum sa-ti pastrezi silueta pe perioada iernii?

·                               O cantitate suficienta de vitamina D, obtinuta prin expunerea la soare sau din produsele lactate (cele fara grasime) este recomandata. Numeroase studii au aratat ca atat tinerii, cat si persoanele varstnice sufera de deficiente de vitamina D pe perioada iernii, deoarece soarele nu este suficient de puternic pentru a determina organismul sa sintetizeze vitamina D;
·                               O plimbare dupa fiecare masa luata poate fi de un real folos pentru silueta ta;
·                               Consuma multe lichide, chiar si atunci cand nu simti senzatia de sete!;
·                               Evita consumul de alcool si cafea;
·                               Consuma mult peste gras;
·                               Consuma cat mai multa supa, in loc de carne. Si bineinteles ca nu trebuie sa renunti la legume si fructe.


Ingrijirea pielii pe timpul iernii
      
       Inca de la primele frunze cazute incepe adevarata problema in ce priveste pielea uscata. Incalzirea din interiorul apartamentelor sau a caselor inlatura umiditatea din aer, determinand o uscare mai accentuata a pielii. De asemenea, hainele din lana pot provoca o reactie adversa de iritare a pielii. 


Sfaturi utile
·                               Protejeaza-ti buzele, folosind produse care contin in compozitia lor unt de Shea;
·                               Picioarele au nevoie de o hidratare mai intensa pe perioada iernii pentru a evita craparea calcaielor. Este indicat sa le dai cu crema si sa dormi cu sosete, macar o data pe saptamana, acelasi tratament fiind eficient si in cazul mainilor (cu ajutorul manusilor);
·                               Evita folosirea lotiunilor tonice pe baza de alcool;
·                               O crema anticearcane este foarte indicata. Insa, atentie aceasta trebuie folosita moderat, deoarece excesul de crema anticearcan poate provoca pungile de sub ochi;
·                               Foloseste fond de ten cu factor de protectie 15 pentru protectia tenului. De asemenea, amestecarea fondului de ten cu o crema hidratanta confera un aspect curat si catifelat al tenului;

      Răceală şi gripă
      Virusurile supravieţuiesc mai mult timp în condiţii de frig şi de umezeală. Aşa se explică de ce răceala şi gripa sunt mai frecvente iarna.
Un adult poate face până la şase episoade de răceală într-o iarnă, iar un copil, până la opt. Copiii, vârstnicii şi persoanele care au un sistem imunitar slăbit fac cel mai uşor viroze.
   Sfat: Nu frecventa locurile aglomerate şi spală-te cât mai des pe mâini, pentru că virusurile se transmit foarte uşor prin strănut sau prin contact direct cu suprafeţe contaminate. Şi nu uita: încă te mai poţi vaccina împotriva gripei sezoniere.


 ● Dar sa nu uitam ca.. si iarna poti fi frumoasa!
Exista totusi si multe efecte ale sezonului rece care te pot  face sa arati mai bine.Iata cateva dintre ele:
1.      Parul nu se mai "zburleste". Parul indreptat cu feonul poate dura zile intregi. 

2. Obraji rozalii. Uita de blush...poti capata o nuanta rozalie in obrazi doar mergand pana la masina. 

 3. Fiecare fata arata infinit mai dragut cand este incadrata de o caciula cu blanita pe margini.

4. Glamour spune ca pedichiura traznet pe care nu o vede nimeni te face sa te simti sexi si rasfatata.

5. Daca ai o zi in care parul nu ti se aseaza poti intotdeauna sa-l acoperi cu o bereta crosetata pentru un  look
boem.

6. Daca esti alba la piele, acesta este sezonul in care poti renunta la autobronzant si sa te bucuri de pielea de Alba ca Zapada. 

7. O piele mai putin lucioasa, din cauza faptului ca transpiri mai putin. 

8. Ai liber la machiajul si manechiura cu sclipici de sarbatori. 

●Asadar iarna aduce cu ea,la fel ca si vara avantaje si dezavantaje,dar terbuie mereu sa ne adaptam si sa nu uitam ca suntem norocosi ca avem parte si de ierni adevarate cu zapada,mai multa sau mai putina!
                                    Bucura-te de iarna!Ai grija de tine!



autor: Alexandra Bacaoanu