Frumusetea cere sacrificii, dar daca acest sacrificu duce si la o viata sanatoasa, merita incercat! 5 pasi simpli de urmat

 
1.Alimentatie sanatoasa
Ocoleste grasimile! Evita sa mananci cartofi prajiti, pizza si fast-food sau in cateva luni ceilalti te vor ocoli pe tine. In medie numarul de calorii ideal e 1700 asa ca incearca sa te incadrezi. Nu uita nici de cele 3 mese zilnice. Micul dejun este cel mai important pentru ca dupa 8 ore de somn stomacul tau e cu siguranta gol. E necesar sa alimentezi si tine cont de faptul ca micul dejun trebuie sa iti dea suficienta energie cat sa ajungi fara vreo pana la masa de pranz. Intre mese poti sa iei 2 gustari usoare si nu intarzia prea mult cu cina.
2.Hidrateaza-te
Cata apa trebuie sa bem zilnic? Depinde de numarul de kilograme, dar media e de 8-10 pahare. Intr-adevar retinem apa si din cafea, ceai, bauturi acidulate si alcool. Totusi nu vom bea 10 pahare de alcool. Consumat in exces duce la deshidratare. Chiar si apa in exces duce la o afectiune grava in care nivelul de sodiu din sange scade drastic. Deci limitati-va consumul si nu alimentati prea des. Apa este esentiala pentru un ten frumos si par stralucitor. Mai pune la socoteala si faptul ca apa se afla la baza procesului de pierdere in greutate si cu siguranta nu vei uita sa reumpli paharul.
3.Fa sport
Fie ca mergi la aerobic, dansezi intre 4 pereti undeva unde nu te vede nimeni, faci pe cangurul in mod organizat (kangoo jump) sau urmezi o serie de exercitii in fiecare seara transforma miscarea zilnica intr-o deprindere. Te va ajuta sa te mentii in forma, sa arzi calorii si e o metoda buna de relaxare. In plus iti consumi energia!
4.Fa o baie relaxanta
Deconecteaza-te si asculta muzica ta preferata. Nu ma refer la manele. Spune NU manelelor! Lasa aburii sa iti deschida porii si aplica o crema abraziva. Vei indeparta celulele moarte de la suprafata pielii. Efect de intinerire garantat (nu e valabil pentru 100+). Poti aplica o masca hidratanta pentru par facuta in casa (ulei de ricin, galbenus de ou, vitamina A, vitamina E si petrol). Hidratarea pielii dupa baie este de asemenea foarte importanta.
5.Nu uita de somn
8 ore pe noapte cred ca sunt suficiente. Conteaza si orele intre care te odihnesti. Indicat ar fi sa dormim incepand cu ora 21:00. Si intre 22:00 si 1:00. Nu spun ca ar trebui sa ne trezim la ora 1:00, doar sa includem aceste ore in perioada de stationare. Ora ideala de trezire se afla undeva intre ora 6:00 si 8:00. Daca depasim aceasta limita vom fi obositi toata ziua.
Si acum…poti sa o iei de la capat!
autor: Alexandra Leorint